W jaki sposób nie przypalić potraw z grilla?

autor:

Rozrywka

Ten kłopot przydarza się chyba każdej gospodyni, nawet tej najlepszej. Przypalone jedzenie nie jest powodem do dumy, jakkolwiek nie wolno się także załamywać czy zniechęcać do następnych kulinarnych wyczynów – jeżeli gra toczy się o grill, porady znajdziesz na domenie internetowej przepisy na grilla. Co uczynić, jeżeli gości już się deklarowali, a w stworzonym przez nas piekarniku, ciasto przypalone tak, iż nie da się go już uratować? Spokojnie, da się.

Jeśli przypaliła się wyłącznie górnolotna część wypieku, to jesteśmy w stanie swobodnie zeskrobać ją za pomocą noża, usunąć przypalone elementy, a miejsca, które pozostały odkryte, pryskać cukrem pudrem, nabiec czekoladową polewą, nasmarować jogurtem lub też bitą śmietaną. Nie będzie czuć spalonego smaku, a my dopniemy z pracochłonnej sytuacji, której poprzednio nie spodziewaliśmy się. Jeśli ciasto przypaliło się od spodu, nie pozostaje nic innego niż, odciąć sam spalony dół oraz odwrócić ciasto, do góry. Podzielić na dwie części to co zostało oraz przełożyć czymś pod wymogiem, iż to ciasto biszkoptowe. Masz prawo przełożyć je kremem lub też konfiturą. Na szczęście nie ma sytuacji z jakich nie dałoby się wybrnąć.

Dodaj komentarz